16 detsember 2009

Kõrvitsapirukas

Põhi:
1,5 dl nisujahu
0,5 dl tatrahelbeid
0,5 dl kaerakliisid
0,5 tl soola
100 g void
2 spl vett

Täidis:
3 dl kõrvitsapüreed
0,5 tl soola
2 dl piima
3 muna
1 dl fariinisuhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kaneeli
1 tl ingverit (jahvatatud)
0,25 tl riivitud muskaatpähklit

Valmistamine:
Haki külm või jahuga purutaoliseks, lisa sool ja vesi ning sega kiiresti taignaks. Suru tainas lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning tõsta külma. Haki toored kõrvitsatükid väikesteks kuubikuteks ja püreesta vähese veega (kuni 0,5 dl). Sega kõik täidise ained kokku. Eelküpseta põhi 200 kraadises ahjus 10 minutit. Vala täidis vormi ja küpseta veel 35 minutit. Serveeri jahtunult vahukoore, vaniljejäätise või -kreemiga.

1 kommentaar:

  1. Lihtne ja hea pirukas. Tegin seda esimest korda 2008 aasta Halloweeni ajal ja sellest ajast saati on kõrvits ja igasugused erinevad kõrvitsasöögid saanud üheks minu suureks lemmikuks:)

    VastaKustuta