16 detsember 2009

Kristina Šmiguni kohupiima-marjakook

2 pakki kohupiima (500 g) (vastavalt maitsele: rosinatega, lahjat jne)
4 muna
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
pool pakki Juubeli tordipulbrit (200 g)
2 supilusikat jahu

Valmistamine:
Ahi tuleks kohe 200 kraadini kuumutada, sest jahedamasse ahju pannes ei tule kook nii õhuline. Parim nõu selle koogi jaoks on 5-7 cm kõrgune klaasist kauss, kuhu tuleb kihte laduma hakata, sobib ka lahtikäiv koogivorm.
Tee kaks segu – üks tordipulbrist ja jahust, teine ülejäänud koostisainetest vahule klopsitud.

Esmalt käib õhukese kihina põhja tordipulbri ja jahu segu
Teine kiht: kohupiima segu
Kolmas kiht: tordipulber ja jahu
Neljas kiht: õunad, marjad, rabarber, rosinad, banaanid - mida vaid
Viies kiht: kohupiimasegu
Kuues kiht: marjalised
Lõpuks peale jälle tordipulbri ja jahu segu
Ahjus küpseb kook umbes 30-40 minutit. Nautida soojana koos jäätisega. Muide, kook on ka järgmistel päevadel ääretult maitsev ja mahlane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar