20 detsember 2009

Sibulamoos

0,5 kg punaseid sibulaid
3 sl õli
2 dl punast veini
0,5 dl balsamico äädikat
3 sl sidrunimahla
2 dl suhkurt
1 tl kaneeli
0,5 tl pipart
0,5 tl soola

Kõigepealt pane põlema ports küünlaid, siis on sibulate koorimine ja lõikumine lihtsam, et aja nutma:)
Koori sibulad, lõika neljaks sektoriks ja lõigu õhukesed viilud.
Prae õlis umbes 15 minutit kuni sibulad hakkavad pehmeks minema.
Lisa ülejäänud koostisained ja hauta aegajalt segades veel 45 minutit kuni suurem osa vedelikust on ära aurustunud.
Moos pane kuumalt purki ja keera kaan kõvasti kinni. Sellest kogusest saab umbes 4,5 dl moosi.
Hoiusta jahedas, aga söömise ajaks võiks moos olla toatemperatuuril.

Koostisainetega võib vabalt mängida:
* Ei pea olema ainult punased sibulad, olen tavaliselt pannud ka tavalist sibulat natuke sisse.
* Võib kasutada erinevaid suhkruid - tavaline valge, demerara, fariini.
* Punase veini asemel võib kasutada ka valget veini, sel juhul olen veini pisut vähem pannud ja sellevõrra rohkem balsamicot.
* Võib kasutada erinevaid maitseaineid, lisada näiteks maitse järgi vürtse.

1 kommentaar: