18 detsember 2009

Verivorstirull

300-400 g vervivorsti
2 sibulat
300 g suvikõrvitsat
100-150 g riivjuustu
50 g kuivatatud kirsse või pohlasid
soola, pipart
500 g lehttaigent
1 muna

Valmistamine:
Prae pannil sibul klaasjaks. Eemalda verivorstidelt kile, purusta sisu kausis ja lisa pannile. Prae kuni verivorst on küpse. Lisa jämeda riiviga riivitud suvikõrvits ja prae veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Laota lehttaigen lauale ja vaata et ta oleks piisavalt pikk, et ahjuplaadile diagonaalis ära mahutda. Laota verivorstitäidis tainale ühtlaselt laiali jättes välimisse otsa natuke vaba ruumi et pärast rulli keerates saaks rulli ilusti tainaga kinnitada ja täidis välja tulema ei hakkaks. Järgmisena raputa ühtlaselt peale riivjuust ja siis kuivatatud kirsid või pohlad.
Keera tainas tihedalt rulli ja aseta ahjuplaadile nii, et liitekoht oleks rulli all (siis ei lähe rull ahjus küpsedes lahti). Klopi muna segi ja pintselda rull sellega korralikult kokku.
Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni rull on pealt ilus kuldne.

Süüa kindlasti soojalt ja pakkuda näiteks koos praekapsaga. Väga mahlane ja mõnus söök ning vaheldust nendele, kes traditsionaalsest verivorstist natuke tüdinud juba:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar