03 jaanuar 2010

Cantuccini


200g mandleid
250g jahu
150g suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
3tl vaniljesuhkrut
1/2 tl mandliessentsi
natuke soola
30g võid (umbes kaks supilusikat)
2 muna

Mandliküpsiste valmistamine Kaarli õpetuse järgi:
Vala mandlitele keeva vett peale ja lase umbes 10 minutit seista. Siis koori mandlid näppude vahel ära ja rösti mõnda aega kuival pannil, kuni nad natuke tooni saavad. Jäta jahtuma. Hinga kergendatult, kõige raskem osa on nüüd tehtud.
Sega kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, mandliessents ja sool. Lisa munad ja sulatatud või ning vormi tainas ühtlaseks. Sega sisse mandlid ja pane umbes pooleks tunniks külma.
Keera ahi 200 kraadi peale. Vormi taignast 6 ussi (umbes 20-25cm pikad; tainas võib vahel suht kleepuv tulla, siis on niiskete kätega lihtsam teha) ja pane 10 minutiks plaadiga ahju. Tõsta välja ja lõika ussid oma kõige teravama noaga (et ei peaks nüsima ja pudistama hakkama) diagonaalis umbes näpujämedusteks viiludeks. Pane tagasi ahjuplaadile lõikekülg allapoole, lase umbes 10 minutit veel ja ongi valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar