13 juuli 2010

Quinoa ehk kinoa


Minu uueks lemmikuks on quinoa, hommikuti puder helvestest ja lõunaks või õhtuks täisteradena muu söögi kõrvale. Meil pole tavalistes poodides seda küll müügil näinud, aga loodustoodete poodides on täitsa olemas ja hind ka eriti ilus:)
Hommikupudrule lisasin erinevaid asju vastavalt maitsele - õunad, rosinad, kuivatatud jõhvikad jne. Õhtusöögina tegin kõrvale värske salati ja oli äärmiselt maitsev.

Quinoa keetmine
1 dl quinoad
2 dl külma vett
näpuotsatäis soola

Leota quinoad vees 15 minutit. See aitab hiljem ühtlasemalt küpseda. Kui nii palju ei ole aega, leota 5 minutit ja kuumas vees. Kurna tiheda sõelaga vesi korralikult välja, vala potti, lisa külm vesi ja sool.
Pane potile keskmine tuli alla. Kui vesi on keema läinud, kata pott kaanega, keera kuumus väikseks ja jäta umbes 10 minutiks podisema. Jälgi vahepeal, et vesi poleks ära auranud ja põhja kõrbema ei hakkaks.
Keera kuumus kinni ja jäta veel 5 minutiks quinoa kaane alla seisma.
Sega õrnalt läbi ja serveeri kas kõrvalroana või sega kokku aurutatud või grillitud juurviljadega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar