16 juuli 2010

Šokolaadi-avokaadokook

See on üks lihtne ja väga väga tervislik kook. Mõtle, milline kook saab olla tehtud ilma suhkru, või, jahu ja munata. Aga just selline...


Põhi:
300 g india pähkleid
10 pehmet kuivatatud kivita datlit
1 sl mett
2 sl kakaopulbrit
1 sl kaneeli
2 tl värskelt jahvatatud muskaatpähklit
1 sl vaniljeekstrakti
0,5 tl soola

Täidis:
2-3 küpset avokaadot
1 tl sidrunimahla
1 tl vaniljeekstrakti
250-300 g poolmagusaid šokolaadinööpe või muud šokolaadi

Valmistamine:
Pane kõik põhja komponendid köögikombaini ja purusta ühtlaseks massiks. See mass peaks olema mure, aga samas piisavalt kleepuv, et põhjaks surudes kokku jääks. Pressi tainas 24-cm koogivormi põhja. Lihtsam on kõigepealt pressida õhuke kiht tainast äärtele ja seejärel ülejäänu põhjale.
Täidise jaoks pane avokaadod, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt blenderisse ja mikserda ühtlaseks kreemjaks massiks. Sulata šokolaad veevannis ning lase natuke jahtuda. Lisa šokolaadimass avokaadokreemile ning blenderda ühtlaseks. Laota täidis põhjale ja lase külmkapis mõni tund seista, et täidis tarduks.
Samas tehes seda sama asja magustoidukaussidesse, võib seda süüa ka kohe ilma külmkapis seismata.
Kellele meeldib kookospähkel, võib põhja valmistades panna terve pähklikoguse asemel 150 g pähkleid ja 150 g kookoshelbeid (või täpselt sellises proportsioonis nagu meeldib) ning veel võib lisada umbes 2 teelusikat kookospähklivõid (coconut butter).
Kui veel soovi seda kooki põnevamaks teha (kuigi ilma igasuguste lisadeta oli ka ülimalt hea), siis võib põhja peale enne täidise lisamist laotada mingeid marjasid või puuvilju (vaarikad, mustsõstrad, banaaniviilud, mustikad vms).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar