1 kg lehttainast
400 g kukeseeni
0,2 kg kodust suitsuribi
1 mugulsibul
100 g nõgeselehti või spinatit
Merevaigu-kaste:
100 g võid
0,75 ml nisujahu
0,5 liitrit vett või piima
200 g Merevaiku
veidi soola
Küpseta 200-kraadises ajus krõbedaks neli tainalehte ja lõika need siis kaheks leheks - nii on põhjad õhemad ja süüa parem. Kasutasin Virtuossa külmutatud lehttaigent, millel on tainalehed suhteliselt väikesed. Lõikasin iga lehe pooleks ja panin alusele kaks pooleks lõigatud lehte kõrvuti. Tort saab neljakihiline.
Prae kukeseened koos tükeldatud suitsuribi ja sibulaga läbi ja lisa kuumast veest läbi tõmmatud nõgeselehed. Jahuta segu maha.
Kastme jaoks kuumuta või ja sega hulka jahu. Lisa nirena külma vett ja liiguta kuni kastme paksenemiseni. Lõpus sega juurde Merevaik. Soola tuleks panna juhul, kui suitsuribi on magedamat sorti.
Kihte tee nii, et pane iga plaadi peale kaste ja siis seenesegu.
Lase seista vähemalt viis tundi.
(Oma Maitse)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar