21 november 2010

Pastéis de Nata

Ja lõpuks ometi need imelised Portugali koogikesed, mille pärast nii paljudel inimestel pea sassi on läinud... Kuigi tuleb seda retsepti veel katsetada ja timmida, sest head olid nad kahtlemata, aga kui originaalsete Portugali patéis'idega võrrelda, siis miski olululine oli maitses väga teisiti... ei oskagi öelda, mis see täpselt oli. Peab veel proovima:) Siin aga retsept, mis sai Juta blogist inspireeritud.
12 muffini vormi
500 g lehttaigent
400 ml piima
100 ml kohvikoort
2 spl maisitärklist
2 muna
2 munakollast
120 g suhkrut
1 vanillikaun
1 sidrun
1/4 tl kaneeli
1 apelsin
5 spl pruuni suhkrut

Valmistamine:
Rulli tainas õhukeseks ja keera tihedalt rulli. Lõika 12 võrdset juppi rullist. Aseta jupid muffini vormidesse ja vooderda näppude vahel taignatükkidest ühesugused korvikesed nii et põhi ja seinad oleksid ühtlaselt kaetud. Pane need vormid nüüd külmkappi ootele.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Kuumuta piim keemiseni koos pikuti pooleks lõigatud vanillikauna ja 1 sidruni ning 1 apelsini tükeldatud koorega. Tõsta tulelt, kata kaanega ja lase jahtuda. Vala piim läbi sõela teise kaussi, eemaldades kooretükid. Kraabi vanillikaunast seemned välja, lisa piima hulka. Sega vähehaaval, pidevalt segades, juurde maisitärklis. Lisa suhkur, lahtiklopitud munad ja munakollased, sega ühtlaseks, aga ära mikserit kasuta. Vala segu vormidesse ja küpseta 15-25 minutit, kuni kreem õrnalt pruunistub. Kui koogid ahjust välja võtad, lase neil seista ja taheneda pool tundi kuni tund.
Samal ajal kui koogid on ahjus pigista kooritud apelsinist välja mahl, lisa pruun suhkur ja kaneel. Aja segu keema. Kui suhkur on sulanud, keera kuumus keskmiseks ja sega aegajalt. Jälgi pidevalt, et karamell põhja ei kõrbeks. Kui tekib veidi paksem pruun kaste, oledki omadega valmis. Vala igale koogil 2 spl apelsini karamelli peale ja lase kookidel hea maitsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar