09 detsember 2010

Kakao-maapähklivõi küpsised

190 g jahu
45 g kakaod
2 g soodat
100 g suhkrut
110 g fariinisuhkrut
115 g toasooja võid
65 g maapähklivõid
1 tl vanillisuhkurt
1 muna

Täidis:
195 g maapähklivõid
90 g tuhksuhkrut

Valmistamine:
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur, kakao ja sooda. Teises kausis vahusta või suhkrute ja maapähklivõiga pehmeks vahuks. Lisa võisegule muna, vahusta veel natuke kuni moodustub kreemjas segu. Lisa jahusegu, sega ühtlaseks tainaks.
Täidise valmistamiseks sega tuhksuhkur maapähklivõiga. Tee täidisest väikesed pallikesed (1,5-2,5 cm läbimõõduga, olenevalt kas soovid väiksemaid või suuremaid küpsiseid). Olenevalt suurusest peaks neid tulema 30-45 tk.
Seejärel võta kakaoküpsisetainast umbes ühe teelusikasuurune pallike, mudi sõrmede vahel laiaks kettaks (aga mitte liiga õhukeseks), võta täidisepallike ja keera tainas selle ümber, nii et maapähklitäidis oleks igalt poolt ilusti kaetud.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru suhkruse klaasipõhjaga natuke lamedamaks. Küpsised paisuvad ahjus natuke, seega jäta väike vahe neile plaadile ladudes.
Küpseta 190-kraadises ahjus 7-9 minutit.
(Perenaine.ee)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar