21 veebruar 2011

Pahupidi sibulapirukas

5 suurt punast sibulat
1 sl oliivõli
1 sl võid
0.5 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani
soola ja purustatud musta pipart
50 g sinihallitusjuustu

250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g riivitud juustu
1 dl piima
50 g sulatatud võid
1 tl kanget sinepit
1 suur muna

Valmistamine
Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel kumbki pool 4-5 sektoriks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja või ning prae sibulaid nõrgal tulel kuni need on klaasjalt pehmed (20-30 min). Sega aegajalt, et sibulad põhja ei kõrbeks, aga katsu sektorid terveks jätta, laiali ei laguneks. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.
Laota sibulad tarte tatin või sügava pirukavormi põhjale (läbimõõduga 21 cm), peale pane sinihallitusjuustu tükid.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja riivitud juust.
Teises kausis klopi muna ning lisa piim, sulatatud või ja sinep. Vala see segu jahusegu hulka ja sega puulusikaga ühtlaseks.
Kummuta tainas kergelt jahusele tööpinnale ja töötle kuni saad pirukavormi suuruse ketta. Aseta see sibulatele.
Küpseta pirukat 180-200 kraadi juures umbes 30 minutit kuni tainas on ilus kuldne ja küpsenud.
Lase pirukal umbes 5 minutit vormis jahtuda, siis kata vorm taldrikuga ning keera ettevaatlikult ümber.
Pirukas on eriti hea soojalt. Kõrvale sobib hapukoor või mõni muu kaste.

Kui teha suurem pirukas, siis võib sibula ja sinihallitusjuustu koguseid suurendada, aga põhja võib teha samade koguste järgi. Siis ei saab mõnusa ja õhema põhja.
(Nami-Nami)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar