8 munavalget
375 ml suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl äädikat
2 sl maisijahu
50 g mandlilaaste
Täidis:
2 dl vahukoort
2 tl suhkrut
200 g kakaokohupiima
1 sl kakaopulbrit
250 g šokolaadikomme või šokolaadi
200 g värskeid või külmutatud marjasid
Valmistamine:
Vahusta
toasoojad munavalged kuni vahu sisse tekivad teravad tipud. Lisa supilusika
haaval omavahel segatud vaniljesuhkur ja tavaline suhkur ning jätka vahustamist
kuni kõik on segunenud ja vaht on muutunud ilusaks läikivaks. Nüüd lisa äädikas,
sega uuesti. Viimasena sõelu hulka maisitärklis ja sega puulusikaga tasakesi
kõik segi.
Laota
munavalgevaht ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta
160-kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni besee on pealt õrnalt kuldne. Lase
natuke jahtuda. Puista peale 2/3 mandlilaastudest. Pane peale puhas
küpsetuspaber, keera besee teist pidi ja eemalda ahjus olnud küpsetuspaber.
Vahusta
vahukoor suhkruga, sega hulka kohupiim, kakao ja riivitud šokolaad või
tükeldatud kommid (mina kasutasin šokolaaditäidisega trühvleid, aga sobivad
igasugused šokolaaditäidisega kommid või lihtsalt tavaline šokolaad).
Kata besee
kohupiimavahuga, puista peale marjad ja keera ettevaatlikult rulli jättes
õmbluse koha rulli alla.
Serveerimiseks
võid peale raputada kakaod, mandlilaaste, riivitud šokolaadi või niristada
peale sulatatud šokolaadi. Selle koogi võib kuni ööpäev varem valmis teha ja hoida
serveerimiseni külmkapis.
Allikas: www.foodnetword.ca
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar