07 märts 2011

Hernesupp

200 g kuivatatud herneid (terveid rohelisi ja/või poolikuid kollaseid)
75 g odrakruupe
300 g suitsuliha või -sinki
1 porgand
1 sibul
1.6 l vett
soola, pipart
peterselli

Valmistamine:
Leota herneid ja odrakruupe vees üleöö või mõned tunnid. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane ahjupotti herned, kruubid, tükeldatud sink, riivitud porgand, hakitud sibul ja vesi. Kaan peale ja ahju. Umbes 1 tunni pärast kontrolli, et vedelik poleks päris ära keenud, aga kaane all seda üldiselt juhtuda ei tohiks. 2 tundi peale ahjupanekut võta välja, maitsesta ja proovi, kas herned on pehmed. Kui ei ole, pane veel pooleks tunniks ahju. Kui on valmis, siis sega kulbiga vajutades vastu seinu ja põhja, et herned veel katki läheksid ja supp tummisem tuleks, lisa ka hakitud petersell.
Väga hea on supp ka järgmistel päevadel soojendades!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar