06 märts 2011

Keedukreemikoogikesed


500 g muretaigent
3 munakollast
80 g suhkrut
4 dl piima
2 sl tärklist
2 tl vanillisuhkut

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli tainas õhukeseks, lõika väiksed ruudukesed ja vooderda minimuffinivormid tainaga (24 või 12 auku plaadil).
Sega omavahel munakollased, suhkur ja tärklis. Lisa segamist jätkates piim ning sega ühtlaseks. Kuumuta saadud segu pidevalt segades madalal kuumusel keemiseni kuni keedrukreem on paksenenud. Tõsta tulelt, sega juurde vanillisuhkur ja lase jahtuda.
Täida muffinivormid keedukreemiga ja küpseta 13-14 minutit kui teed pisikesi korvikesi või 20 minutit kui küpsetad suuremaid korvikesi. Küpsetamise keskel võid paariks minutiks lülitada sisse ahju ventilaatori, siis lähevad korvikese ääred ilusti pruuniks.
Kaunista värskete või sügavkülmast sulatatud marjadega.

Siit saab 2 plaaditäit korvikesi, 48 minikorvikest või 12 tavalist muffinivormi suurust.
Algne retsept pärit Toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar