1 jänes (umbes 1.5 kg)
100 g peekonit
2 sibulat
4 küüslauguküünt
200 g kivideta rohelisi oliive
1 pudel kuiva punast veini
4 sl balsamico äädikat
peotäis hakitud peterselli
soola
Valmistamine
Prae pannil tükeldatud peekon, hakitud sibul ja purustatud küüslauk ning pooleks lõigatud oliivid kuni sibul on ilus klaasjas.
Raputa igale jänese tükile natuke soola ning pane vaheldumisi sibula-peekoni seguga ahjupotti. Vala üle punase veiniga nii, et jänes saaks ilusti kaetud.
Küpseta 150-kraadises ahjus 4 tundi. Poole peal kontrolli, et vedelik ei oleks ära aurustunud. Kui on, siis lisa vett et liha oleks jälle kaetud.
Võta pott ahjust välja, lisa ühtlaselt balsamico äädikas ja raputa üle hakitud peterselliga. Vajadusel lisa veel soola. Pane kaas potile peale tagasi ning lase umbes 10 minutit seista enne serveerimist.
Sobib väga hästi näiteks bataadi-porgandi püreega.
Allikas: www.cuisine.com.au
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar