500 g triibuliha
200 g küüliku rasva
5 suurt porgandit
2 sibulat
4 küüslauguküünt
2 puljongikuubikut
120 g võid
1 dl konjakit
soola, pipart, muskaatpähklit
Valmistamine
Puhasta maks ja liha, lõika välja kõõlused. Lihana sobib hästi kasutada mõnda rasvast liha, näiteks seapõsk või sea peekon.
Tükelda ja pruunista pannil korralikult.
Pane kogu liha suurde potti, lisa sinna ka suurteks tükkideks lõigatud porgandid, sibulad, küüslauk ja puljongikuubikud. Täida pott veega nii, et kõik oleks kaetud.
Lase podiseda vaiksel tulel 1 tund kuni kõik on ilusti pehme.
Lisa või, purusta nuimiksriga kreemjaks.
Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning kõige viimasena lisa konjak.
Vala väikestesse kaussidesse ja lase jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar