29 mai 2011

Šerrilõhe

1 lõhe
1-1.5 sl rosepipra teri
4 sl meresoola
3 sl suhkrut
1sl musta pipart
2 dl kuiva šerrit või vermutit
serlveerimiseks värsket tilli

Valmistamine:
Puhasta kala, pese ja lõike ristipidi tükkideks (liblikateks). Pese tükke veelkord ja kuivata hoolikalt.
Purusta rosepipar uhmriga, sega kokku ülejäänud maitseainetega. Kõige lõpus lisa šerri ja sega ühtlaseks.
Pane kalatükid suurde kaussi ning kalla peale maitseainesegu. Sega, et kõik tükid oleksid marinaadiga koos ning jäta külma maitsestuma vähemalt tunniks (parema tulemuse saad, kui kala on külmas üleöö).
Valmistama asudes pühi maitseainesegu kalatükkidelt maha ning grilli sütel igalt küljelt mõni minut. Saad kala valmistada ka grillpannil pliidil. Sellisel juhul aja pann tulikuumaks ja rösti kalatükke, kuni need võtavad kauni jume.
Raputa peale hakitud värsket tilli ja serveeri kuumalt.

Allikas: Terevisioon

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar