9. juulil Sadama turul toimunud toidublogijate dessandil pakkus imehead jäätist Mari-Liis.
400 ml vahukoort
400 g magusat kondenspiima (1 purk)
200 g tumedat šokolaadi
1 ampull rummiessentsi
näpuotsatäis roosat himaalaja soola
Valmistamine:
Haki šokolaad. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, sega hoolsalt ülejäänud ainetega ja pane madala karbiga sügavkülma.
Umbes tunni pärast sega külmuv segu mikseriga uuesti läbi. Järgmise kahe tunni jooksul sega veel tunniste vahedega segu kahvliga, et lõpptulemus jääks kohevam ja ühtlasem.
Kuna kodutehtud jäätis on väga kõva, tõsta see 30 minutit enne serveerimist sügavkülmast tavalisse külmikusse.

Jäätisepallidele raputa peale pisike näpuotsatäis roosat himaalaja soola - üllatavalt huvitav ja samas väga hästi sobiv lisand.
Ah sina, Eneli, olidik siis see ainuke avatud meelega, kes soolaga julges proovida! ;)
VastaKustutaOjaa, see oli väga väga hea! Ja see jäätis on üks mu lemmikuid nüüd, ainult nõutakse juurde:)
VastaKustuta