27 juuli 2011

Rummiga grillitud virsikud ja ananass

Kreekapähkli-rummitäidisega virsikud
Vaja läheb 7 virsikut, 100 g tavalisi kaeraküpsiseid, 50 ml rummi, 50 g kreekapähkleid.
Sega täidise jaoks peeneks pudistatud küpsised, rumm ja hakitud pähklid.
Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid ja uurista noaga auku natuke veel suuremaks, et rohkem täidist sisse mahuks.
Grilli virsikuid kõigepealt lõikepool allpool kuni virsikule tekivad triibud. Pööra ümber, pane kiiresti täidis virsiku kivi aukudesse ja grilli veel kuni virsik hakkab pehmeks muutuma (lõikepoolelt grilli umbes 5 minutit, teiselt poolt kuni 10 minutit või kui on parajalt pehme aga mitte väga vedel veel).


Ananassirattad
Vaja läheb 1 ananassi, 2 dl rummi, 0,3 dl kaneelisuhkrut (0,3 dl pruuni demerara suhkrut ja 1,5 tl kaneeli).
Lõika ananassil koor ära ja lõika 1 cm paksusteks ratasteks. Hoia rattaid kausis rummi sees umbes 15 minutit aegajalt tükke ümber tõstes, et kõik tükid saaksid natuke rummis olla.
Grilli mõlemalt poolt kuni ananass muutub mõnusalt pehmeks, umbes 15 minutit. Grillimise ajal nirista aegajalt peale rummi. Poole pealt kui ümber pöörad, siis raputa juba grillitud poolele kaneelisuhkrut. Kui ka teine pool on valmis, tõsta grillilt ananssid ära ja raputa teisele poolele samuti kaneelisuhkrut.

Serveeri grillitud puuviljasid koos rummijäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar