Põhi:
80 g võid
5 sl suhkrut
1 muna
1,5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g kodujuustu
2 dl hapukoort
1 muna
2 küpset banaani
100 g tumedat šokolaadi
1 tl cayenne'i pipart
3 sl fariinisuhkrut
Valmistamine:
Vahusta munad ja suhkur heledaks ja kohevaks. Lisa sinna muna ja omavahel segatud kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 26 cm koogivormi ääred ja põhi tainaga ning aseta koogivorm seniks külmkappi kuni valmistad täidist.
Sega kokku kodujuust, hapukoor, muna, kahvliga purustatud banaanid ja 50 g hakitud šokolaadi. Ülejäänud šokolaad haki eraldi.
Pusita taignale hakitud šokolaad ja cayenne'i pipar. Selle peale laota kodujuustutäidis ning kõige peale puista fariinisuhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni piruka ääred on ilusaks pruuniks küpsenud. Võta kook ahjust ja lase pisut jahtuda ning taheneda. Serveeri koos vaniljejäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar