12 august 2011

Lavaširullid mahlase hakklihatäidisega

1 pakk Etnia lavaši
1 suur punane paprika
0,5 värsket pikka kurki
1 pakk lehtsalatit
3 dl koorest ja mahlast hakklihakastet

Valmistamine:
Valmista hakklihakaste vastavalt oma maitsele ja soovidele, aga lisa kindlasti päris palju hapukoort, et ta oleks võimalikult mahlane ja koorene. Lase kastmel täitsa ära jahtuda.
Paprikast ja kurgist lõika juurviljakoorijaga umbes 5-10 cm pikkused õhukesed ribad.
Lõika suur ümmargune lavaš pooleks. Määri mõlemale poolele võrdselt hakklihakastet nii et kogu lavaši pind oleks kaetud. Selle peale lao üks riba salatilehtesid, aseta nad umbes lavaši keskele. Nüüd jaota võrdselt kogu lavašile kurgi ja paprika ribad. Täidist laota igale poole ühtlaselt aga sirge lõikeserv jäta mõne sentimeetri ulatuses vabaks, sinna määri ainult natuke hakklihakastme vedelikku ilma hakklihata, et rull pärast paremini koos püsiks. Nüüd keera mõlemad lavašid tihedalt rulli alustades ümarast äärest. Keera rullid toidukilesse ja pane umbes 30 minutiks külmkappi. Võta külmkapist ja lõika 3 cm paksusteks juppideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar