11 august 2011

Maisimuffinid

Need muffinid on üks tõeline hitt, kaovad laualt päris kiiresti. Kellele vähegi mais meeldib, see hakkab armastama ka neid mõnusaid maisimagusaid ampsusid. Süües on tunda magusaid pehmeid maisiterasid ning samas tekitab polenta mõnusat teralist konsistentsi.

85 g sulavõid
1 suur või 2 väiksemat maisitõlvikut
1 väike sibul
5 cm pikkune tšillikaun või 3 sl teravat hiina tšillikastet
140 g jahu
140 g polentat
2 tl küpsetuspulbrit
50 g tugevamaitselist juustu
2 muna
285 ml petti
100 ml piima
1 tl soola

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 12-auguline muffinivorm vähese võiga (kui kasutad silikoonvormi, siis pole võiga vaja määrida).
Lõika tõlvikutelt maisiterad ja pane need koos hakitud sibula ja tšilliga vähese või sisse 10 minutiks praadima.
Sega jahu, polenta, küpsetuspulber, riivitud juust ja 1 tl soola.
Sega munad, pett ja piim.
Vala munasegu kuivainete hulka koos ülejäänud sulavõi ning maisi-sibulaseguga.
Pane vormid tainast peaaegu täis ja küpseta 25-30 minutit kuni muffinid on pealt õrnalt pruunikad.
Parimad on nad just soojalt süües.

Allikas: Oma Maitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar