05 september 2011

Ploomi-kohupiimakook Gouda juustuga

500 g lehttaigent
800 g kohupiimapastat
2 muna
1 dl suhkrut
300 g riivitud Gouda juustu
100 g tükeldatud martsipanimassi
1 kg ploome
100 g metsapähkleid

Valmistamine:
Laota lehttaigen küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Klopi munad lahti ja sega kohupiima, suhkru, riivjuustu ja 400 g tükeldatud ploomidega. Vala täidis põhjale.
Poolita ploomid, eralda kivid ja suru lõikepool allpool kohupiimamassi sisse. Puista peale metsapähklid ja tükeldatud martsipan.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase enne serveerimist pisut jahtuda, kook on hea ka järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar