30 september 2011

Viigimarjaampsud

Sügiseti saab vahel ka Eestis värskeid viigimarjasid. Päris nii magusad nad muidugi ei ole, kui kuskil lõunamaal, aga kui paremat võtta pole, siis ajavad asja ära küll:) Eelroaks või veini kõrvale näksimiseks on need ampsud väga mõnusad.
Samas on head ka soojalt ahjus ja kitsejuustuga.

värsked ja küpsed viigimarjad
mesi
Serrano sink
värske tüümian

Valmistamine:
Pese viigimarjad, lõika ära varre koht ning lõika neljaks. Lõikekohtadele määri natuke mett, mee peale pane paar väikest tüümianilehekest ning seejärel mähi Serrano singi sisse. Singi võib lõikata pikupidi kaheks või kolmeks, et oleksid parajama suurusega tükid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar