18 oktoober 2011

Kõrvitsa bolognese

Kõrvits on üks minu lemmikuid. Seda võiks süüa liha kõrvale või panna magusa koogi sisse - igat pidi on absoluutselt imeline. Proovitud on tõesti igat pidi, kui äkki nägin midagi hoopis huvitavat. Aglio e Olio bolgis oli terve kõrvits täidetud lasenje täidisega - bolognese ja bešamelliga. Tuli kindlasti järgi proovida ja tulemus oli imemaitsev!
Soovitus: tee seda näiteks Halloweeni õhtusöögiks.

1 väiksem kõrvits, mis veel tervena ahju mahuks

Bolognese jaoks:
õli praadimiseks
4 sibulat
6 küüslauguküünt
500 g veisehakkliha
800 g purustatud tomateid
fenkoli seemneid, umbes 2 tl aga soovitavalt maitse järgi
2-3 tl kaneeli
3 tl suitsupaprikat
soola

Bešamelli jaoks:
75 g võid
3 sl jahu
1 l piima
soola
valget jahvatatud pipart
jahvatatud muskaatpähklit

300-400 g pikantsemat juustu

Valmistamine:
Lõika kõrvitsal kaas pealt ära, puhasta lusikaga sisu ja pane ahju 10-15 minutiks 200 kraadiga eelküpsema.
Samal ajal valmista kastmed.
Bolognese jaoks prae hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa purustatud tomatid, maitsesta maitseainetega.
Bešamelli jaoks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista õrnalt. Seejärel hakka tasapisi piima lisama, samal ajal vispliga segades, et ei tekiks tükke. Kuumuta vaiksel tulel kuni kaste hakkab paksenema. Maitsesta.
Täida eelküpsetatud kõrvits bolognese kastmega, vala sisse pool juustukogusest ja sega kiiresti läbi. Nüüd vala peale bešamell ja kõige peale puista ohtralt juustu.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar