Soovitus: tee seda näiteks Halloweeni õhtusöögiks.
1 väiksem kõrvits, mis veel tervena ahju mahuks
Bolognese jaoks:
õli praadimiseks
4 sibulat
6 küüslauguküünt
500 g veisehakkliha
800 g purustatud tomateid
fenkoli seemneid, umbes 2 tl aga soovitavalt maitse järgi
2-3 tl kaneeli
3 tl suitsupaprikat
soola
Bešamelli jaoks:
75 g võid
3 sl jahu
1 l piima
soola
valget jahvatatud pipart
jahvatatud muskaatpähklit
300-400 g pikantsemat juustu
Valmistamine:
Lõika kõrvitsal kaas pealt ära, puhasta lusikaga sisu ja pane ahju 10-15 minutiks 200 kraadiga eelküpsema.
Samal ajal valmista kastmed.
Bolognese jaoks prae hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa purustatud tomatid, maitsesta maitseainetega.
Bešamelli jaoks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista õrnalt. Seejärel hakka tasapisi piima lisama, samal ajal vispliga segades, et ei tekiks tükke. Kuumuta vaiksel tulel kuni kaste hakkab paksenema. Maitsesta.
Täida eelküpsetatud kõrvits bolognese kastmega, vala sisse pool juustukogusest ja sega kiiresti läbi. Nüüd vala peale bešamell ja kõige peale puista ohtralt juustu.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar