Mõnusalt mahe ja mahlane vaarikakook, millele riivleib ja sinihallitusjuust annavad huvitava soolase nüansi. See kook võiks meeldida kõigile, kellele ei meeldi liiga magusad küpsetised.
Põhi:
3 dl jahu
0,5 dl suhkrut
120 g võid
1 muna
Täidis:
300 g vaarikaid
100 g sinihallitusjuustu
3 muna
3 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
0,5 dl riivleiba
Valmistamine:
Sega jahu ja suhkur, sõtku juurde külmad või tükid ning seejärel muna. Vajadusel lisa 1 sl külma vett. Suru taigen 24-cm läbimõõduka lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 15ks minutiks külmkappi. Seejärel eelküpseta 200 kraadi juures 7 minutit.
Laota vaarikad ja sinihallitusjuustu tükid eelküpsetatud koogipõhjale.
Klopi munad lahti, sega juurde hapukoor, suhkur ja viimasena riivleib. Vala tädis koogile.
Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit või kuni kook on pealt kegelt pruunikas. Enne vormist eemaldamist ja serveerimist lase taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar