23 jaanuar 2012

Spinat ja feta juust pirukasse - ideaalne kooslus


140 g võid
3 dl jahu
0.5 tl soola
2 sl külma vett
200 g feta juustu
400 g hakitud külmutatud spinatilehti
3 dl piima
3 muna
pipart

Valmistamine:
Sega külmad võikuubikud, sool ja jahu ühtlaseks massiks. Lõpus lisa vesi ja sõtku tainast pall. Pane see umbes 30 minutiks külmkappi toidukilega kaetud kaussi seisma.
Sulata spinat. Parem oleks kasutada sellist spinatit, mis ei ole väga pudruks hakitud, vaid on suuremad lehetükid. Klopi munad lahti, sega hulka piim, feta juust ja spinat. Maitsesta pipraga. Soola pole vaja, sest feta on isegi juba päris soolane.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja äärtele. Vala sisse spinatitäidis ja küpseta 190 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni täidis on liusti hüübinud ja ääred hakkavad õrnalt pruunikaks minema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar