17 veebruar 2013

Sõbrapäevatort

See on üks väga mahlane ja rikkalik mustsõstra-šokolaaditort, mille kaunistamisel saab kasutada inspiratsiooni ja mõne muu tähtpäeva puhul südamete asemel muid meelepäraseid kujundeid.

1 pakk Vilma šokolaadimuffini pulbrit
50 g hakitud valget šokolaadi
pool pakki (225 g) Vilma Juubeli tordipulbrit
6 sl mustsõstramoosi
500 g mascarpone juustu
500 g kohupiimapastat torus
4 sl suhkrut
350 g mustsõstraid
martsipani tordikate
100 g tumedat šokolaadi
30 g martsipanimassi
0.5 tl punast toiduvärvi pulbrit (East End)


Valmistamine:
Valmista šokolaadimuffinipulbrist tainas vastavalt pakendil olevatele juhenditele, lisa valge šokolaadi tükid, sega ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 27 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Nüüd valmista pakendil olevate juhiste järgi Juubeli tordipulbrist tainas. Lisa see siiruviiruliselt šokolaaditaina hulka. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Jahtunud tordipõhi lõika pooleks nii, et pealmine kiht oleks natuke õhem kui alumine.
Sega kausis mascarpone, kohupiimakreem ja suhkur ühtlaseks.
Määri tordi alumisele kihile moos, sinna peale laota 2/3 mascarponekreemist, puista umbes 200 g marjasid, aseta peale teine biskviidikiht ja määri tordi pealispind ja ääred kokku ülejäänud mascarponekreemiga. Nüüd jäta tort mõneks tunniks kuni üleöö külmkappi seisma.
Enne serveerimist aseta peale martsipanikiht, mis on juba pakendis ümmarguseks rullitud ja valmis kohe kasutamiseks. Selle peale laota ülejäänud mustsõstramarjad. Sulata šokolaad ja nirista või kaunista tordipritsiga peenikest otsikut kasutades kook siiru-viiruliselt. Viimasena lisa martsipanimassi sisse tordivärv ja mudi seda pallikest kuni värv on ühtlaselt segunenud. Võid kasutada ka poest ostetud värvilist martsipani. Rulli martsipan tainarulliga umbes 2-3 mm paksuseks ja lõika piparkoogivormi või mõne muu vormiga meelepärased kujundid, kaunista tort nendega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar