12 jaanuar 2012

Tosca moodi kook

Selles koogis on martsipanimagusust ja kohupiimamahlasust. Valmistada on äärmiselt lihtne ja valmib kiiresti.
1 pakk Juubeli tordipulbrit
200 g pähklisegu
150 g Odense martsipanimassi
50 g Odense rohelist pistaatsiapähli martsipani
400 g maitsestamata lahjat kohupiimapastat torus

Valmistamine:
Riivi 150 g martsipani jämeda riiviga. Pane martsipan eelmisel päeval külmkappi, siis on lihtsam riivida.
Valmista tordipulbrist tainas vastavalt pakendil toodud juhistele.
Sega taina hulka riivitud martsipan ja pähklid.
Kata 27 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
Lõika kohupiimatorul ots katki ja pigista kohupiim ühtlaselt taina peale. Võta supilusikas ja selle tagumise otsaga tõmba siiru-viiruliselt mõned korrad läbi taina, et kohupiim natuke tainaga seguneks.
Kõige peale pigista pistaatsiamartsipani tuubist väikesed täpid või muud kujundid.
Küpseta kooki 200 kraadi juures 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar