27 veebruar 2012

Rohelise herne vaht

Vahud on mõnusad. Neid võib määrida saia peale, kasutada juurviljadele või kreekeritele dipikastmena või täita nendega suupistekorvikesi.
Rohelised herned on kuidagi väga vähe tähelepanu saanud ja oma mõnusalt magusa ja värske maitse juures lubamatult alahinnatud. Minule küll väga meeldivad igasugused leiutised rohelistest värsketest hernestest!

400 g külmutatud rohelisi herneid
200 ml vahukoort
soola, pipart
umbes poole sidruni riivutud koor

Kaunistamiseks:
umbes 50 g kalamarja (forelli, siiakala, heeringa või mõnda muud)
krevette
suitsukalatükikesi

Valmistamine:
Pane külmutatud herned mõneks minutiks kuuma vette, et nad ära sulaksid. Seejärel purusta köögikombainis või saumikseriga püreeks. Vahusta vahukoor ja sega hernepüree hulka. Maitsesta soola, pipra ja riivitud sidrunikoorega.
Kasuta hernevahtu nii nagu soovi on. Näiteks võib väikeseid eelküpsetatud korvikesi või volovane sellega täita kaunistades mõne kalalisega. Pildil on natuke siiamarja, heeringamarja, üks rosepipra terake värvi andmiseks ja ilus krussis hernevõrseoksake. Selliseid liivatainalusikaid sai sellest kogusest 40 tk. Samuti võib määrida pehmele ciabattale või röstitud saiale ja samuti lisada peale meelepäraseid lisandeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar