Broileri- või kanasüdamed on üks äärmiselt maitsev kuid kahjuks väga vähe levinud toit. Seda mainides on enamasti reaktsioon selline, nagu räägiks millestki... mida normaalsed inimesed ei söö, aga kuskil vahel mõned imelikud söövad:) Nägudes on üllatus, samas ka uudishimu ja põnevus.
Aga tegelikult. Tegelikult tuleb proovida ja siis hakkab nii meeldima, et tahaks veel ja veel. Lihtne on neid ka valmistada, kuigi puhastamine võtab natuke aega.
400 g kanasüdameid
Marinaad:
1 dl oliivõli
1 laimi mahl
2 küüslauguküünt
1 kuivatatud tšillikaun
1 sl mett
0.5 tl soola
Dipikaste:
200 g hapukoort
pool laimi
2 sl magusat sojakastet
1 sl hakitud peterselli
mett
Valmistamine:
Sega marinaadi ained kokku. Puhasta kansüdamed kelmetest, väiksed rasvatriibud võib alles jätta. Sega südamed marinaadiga ja lase neil seista vähemalt 3 tundi. Kui marinaadi on vähe, sega vahepeal, et kõik saaksid marinaadis olla.
Sega dipikastme ained kokku, mett lisa ainult siis, kui soovid magusust suurendada, umbes 1 tl.
Lükka südamed lühikeste puust grillvarraste otsa, jäta väikesed vahed vahele. Grilli mõlemalt poolt umbes 3 minutit ja serveeri kuumalt koos pehme ciabattaga ja laimidipiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar