16 september 2012

Küpsisetükkidega mustika-vaarikajäätis

400 ml vahukoort
1 purk magusat kondenspiima
1 pakk Kalevi Ekstra küpsiseid
250 ml vaarikaid
250 ml mustikaid

Valmistamine:
Vahusta vahukoor tugevaks, lisa kondenspiim ja sega ühtlaseks. Lisa mustikad ja vaarikad ning tõsta sügavkülma. Tunni pärast võta korraks välja, lisa purustatud küpsised ja sega ühtlaseks. Pane tagasi sügavkülma ning tunniste vahedega sega veel kaks korda jäätis läbi - see annab jäätisele kohevust ja aitab ühtlasemalt külmuda. Jäätise lõplik külmumine võtab kokku aega umbes 6 tundi. Kui jätad jäätise kauemaks sügavkülma maiustamist ootama, siis tõsta umbes tund aega enne serveerimist ta toatemperatuurile, et jääks aega pehmenemiseks ja oleks parem serveerida ja süüa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar