17 jaanuar 2013

Väga šokolaadised šokolaadiküpsised

Need lihtsalt valmivad küpsised on kerged ja õhulised, samas paksult täis tummist šokolaadi. Kõlab vastuoluliselt, aga sellised nad on. Tõenäoliselt võidaksid esikoha šokolaadiküpsiste maailmameistrivõistlustel:)


200 g tuhksuhkrut
40 g kakaod
näpuotsatäis soola
2 sl vanillisuhkrut või vaniljeessentsi
2 munavalget
250 g šokolaadinööpe või tükeldatud šokolaadi

Valmistamine (umbes 25 küpsist):
Sõelu läbi sõela kaussi tuhksuhkur, kakao, sool ja vaniljesuhkur ning sega kõik ühtlaseks. Kui kasutad vaniljeessentsi, lisa see koos munavalgetega. Sõelumine on hea, sest siis segunevad kakao ja suhkur ilusti ära ja ei jää tainasse tükke.
Lisa munavalged ja sega, kuni tainas on ühtlane.
Viimasena lisa šokolaaditükid.
Pane tainas teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta kuhjakestele umbes 2.5 cm vahed, siis ei lähe küpsised laiali vajudes ja kerkides omavahel kokku.
Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit, kuni küpsis on pealt ilusasti pragunenud. Lase küpsistel ahjuplaadil 10 min taheneda, seejäral tõsta restile edasi jahtuma.
Naudi külma piimaga!:)

Allikas: "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar