17 veebruar 2013

Krõbedad mustsõstrasigarid


Filotainas annab nendele marjaselt mahlastele sigaritele mõnusa krõbeduse. Lihtsalt väga raske on söömist lõpetada:)

150 g filotainast
100-150 g magedat võid
1 dl apelsinimoosi
100 g hakitud kuivatatud ploome
1 dl värskeid või külmutatud mustsõstraid
1 dl kookoshelbeid
0.5 dl hakitud pähkleid
50 g martsipani
kaneeli
sidrunimahla
balsamiko kreemi

Valmistamine:
Sulata filotainas, laota tööpinnale ja lõika kolmeks ribaks. Tõsta ribad üksteise peale virna.
Sulata või, pintselda pealmine filotaina leht paksult võiga kokku. Määri 1 sl apelsinimoosi lehe endapoolsesse otsa, sinna peale puista hakitud ploome, värskeid või külmutatud marjasid, 1 sl kookoshelbeid, hakitud pähkleid, kaneeli ja pudista martsipanitükke. Tilguta mõni tilk sidrunimahla ja balsamiko kreemi. Täidist laotades jälgi, et äärtest jääks paar sentimeetrit vabaks. Hakka filolehti otsast tihedalt kokku rullima, nii et kasutad korraga kahte lehte. Kui oled jõudnud peaaegu lõpuni, keera külgmised ääred peale ja keera rull lõpuni. Kui oled kõigi filolehtede ja täidisega rullid valmis saanud, pintselda valmis rullid ahjuplaadil kõikidelt külgedelt võiga ja küpseta 190 kraadi juures 25 minutit.
Enne serveerimist lase veidi jahtuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar