18 märts 2013

Jamie kanavardad Satay kastmes

Jamie Oliveri 30 minuti road on oma lihtsuse ja kiire valmimisega tihti mugavaks õhtusöögiks. Siin tema kanavardad Satay kastmega. Kastmele annab maapähklivõi hea ja teistmoodi maitse. Ja kui kastet peaks üle jääma, siis on see hiljem väga maitsev näiteks saiale määrides. Mina avastasin viimasel hetel, et väiksed grillvardad olid otsa saanud ja küpsetasin kana madalas klaasvormis. Aga varrastega tasub kindlasti ka proovida.


Satay kaste:
150 g värsket koriandrit
1 värske punane tšillikaun
½ küüslauguküünt
3 kuhjaga sl pähklivõid
sojakastet
2 cm jupp kooritud ja väiksemateks tükkideks lõigatud värsket ingverit
1 laim
Kana:
4 x 180 g nahata kanafileesid
vedelat mett pealeniristamiseks
oliivõli

Valmistamine:
Satay kastme jaoks pane koriander koos vartega köögikombaini, lisa rootsudeta tšilli (eemalda seemned, kui ei soovi väga teravat maitset), kooritud küüslauk, pähklivõi, sorts sojakastet, ingveri tükid. Riivi laimikoor peene riiviga ja pigista välja mahl. Lisa ka need köögikombaini. Vala juurde sorts vett ja töötle seguks. Kui vaja, maitsesta veel natuke. Kalla kausikesse, nirista peale külmpressitud oliiviõli ja pane lauale.
Kana jaoks lõika kanafileed enamvähem ühesuurusteks tükkideks. Lükka tükid väikeste grillvarraste otsa (grillvardaid võid leotada enne natuke vees, et nad ahjus ära ei kärssaks). Tee liha pinnale õrnalt sisselõiked, et kana küpseks pealt krõbedamaks. Kaabi ülejäänud satay kaste ahjuvormi, lao kanavardad vormi äärtele ja hõõru kaste lihasse. Nirista lihavardad oliivõliga üle ja maitsesta vähese soolaga. Pane vorm grillrežiimil ahju keskmisele siinile ja lase lihal kummaltki poolt 200-220 kraadi juures 8-10 minutit küpseda. Pööramise ajal võid veel vormi põhjast lihale kastet peale lisada ja nirista kõikidele varrastele natuke vedelat mett.
Serveeri kanavardaid koos satay kastmega. Pane lauale ka värsket laimi ja koriandrilehti, mida igaüks saab ise soovi korral oma roale veel lisada. Kastet on hästi mõnus süüa pehme ciabattaga. Selle kanaroa juurde sobib väga hästi serveerida aasiapärast magusate pähklitega nuudlirooga.

Allikas: Jamie Oliver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar