27 juuni 2013

Soe värske kartuli salat

Suve alguses on turul raske käia, sest kõike tahaks osta, rohkem ja veel. Letid on täis värsket ja ahvatlevat kaupa. Targem on võtta võimalikult vähe sularaha kaasa, sest muidu võib turult lahkudes tabada rahakotti pankrot:)
Värskeid kartuleid tuleb kindlasti mitu kilo osta ja neid siis igasugust erinevat viisi valmistada. Esimese asjana sai tehtud kartuleid kukeseentega, klassika. Aga kui ühest toidukorrast jääb kartuleid järgi, siis on järgmisel päeval hea neist mõni kiirsöök valmistada. Kartuleid ma võimalusel ei keeda, vaid aurutan. Nii jääb veel rohkem vitamiine sinna sisse. Ja isegi soola pole ma lisanud, sest värske kartuli enda kergelt magus maitse justkui ei nõuagi mingit lisa.
Siin on üks kiire ja maitsev salat värskest kraamist, mida turul juba leida on. Kogus kahele.



400 g koorega keedetud värskeid kartuleid
2 väikest kurki
15 kirsstomatit
10 redist
1 avokaado
2 sl majoneesi
2 tl pestot
pipart

Valmistamine:
Lõika keedetud kartulid sektoriteks ja prae pruunikaks. Samal ajal kui kartulid on pannil, lõika tomatid pooleks, redised neljaks sektoriks, viiluta kurk ja avokaado. Sega majoneesist ja pestost kaste ning sega aedviljade hulka. Viimasena lisa kuumad kartulid, sega õrnalt läbi ja serveerimisel puista natuke purustatud pipart peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar