Kui panna kokku pesto ja hummus, siis saab sellise mõnusa maheda määrde, mida süüa leiva, saia, kuivikute või millega iganes. Hommikusöögiks või vahepalaks võikut teha või ka veinilauale näksimiseks.
200 g india pähkleid
3 küüslauguküünt
30 ml külmpressitud oliivõli
1-2 potti basiilikut
1 purk konserveeritud kikerherneid (400 g)
pool sidrunit
soola-pipart
Valmistamine:
Pane köögikombaini kõigepealt küüslauguküüned ja purusta nad nii peenikeseks kui võimalik. Siis lisa pähklid ja jätka purustamist kuni saad väikeste terade ja tükkidega massi, aga mitte päris jahu. Nüüd lisa õli, basiilikulehed (kui üks põõsas pole väga suur või lehed väiksed, võid kasutada kahte potti, et liiga väheks ei jääks), nõrutatud kikerherned ja pool nende vedelikust, poole sidruni mahl ja riivitud koor. Purusta kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga ja kui vaja, siis lisa ka sidrunit veel. Kui määre on liiga tugev, võid lisada veel kikerherneste vedelikku, et oleks hea pehme määrida. Ja kui teed määrde näiteks päev varem valmis, võid ka arvestada, et ta muutub külmkapis paksemaks, seega võib juba alguses teha ta veidi vedelama.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar