Jõulupühade ajal on tore külalisi üllatada natuke uudsema lähenemisega traditsioonilistele jõulusöökidele, näiteks selliste verivorstitrühvlitega. Ja et veel mängulisust lisada, võib enne komponentide avaldamist teha äraarvamismängu:)
2 verivorsti
100 g maitsestamata toorjuustu
0,5 tl musta pipart
0,5 tl kaneeli
50 g maapähkleid ja mandleid
200 g tumedat šokolaadi
10 tl mustsõstra- pohla- või punasesõstra moosi
10 tk kompotipirne, -õunu või -virsikuid
natuke balsamicokreemi ja kardemoni
Valmistamine (10 tk):
Eemalda verivorstilt koor. Riivi sisu. Sega see toorjuustuga, maitsesta musta pipra ja vähekese kaneeliga.
Rösti kuival pannil või kastrulis hakitud pähklid.
Sulata šokolaad vesivannil.
Vormi maitsestatud verivorsti-toorjuustusegust pallikesed. Kasta need sulašokolaadi ja seejärel veereta taldrikule puistatud röstitud pähklisegus. Lase jahedamas kohas veidi šokolaadil taheneda aga võid teha need ka kuni päev varem valmis ja serveerimiseni külmkapis säilitada.
Serveerides lisa taldrikule teelusikatäis moosi, tükk kompotipuuvilja, joonista balsamicokreemiga taldrikule mõned triibud ka raputa peale terake jahvatatud kardemoni.
Sobib hästi eelroaks.
Allikas: Joel Ostrat
Väga maitsev :)
VastaKustuta