13 august 2017

Mahlane ja mõnus hapukoorekook

Seda retsepti jagas ühes ajakirjas Annely Peebo väites, et see kook on nende peres laual lausa iga nädal. Algul retsepti vaadates ei tekkinud mingeid erilisi emotsioone, aga selle lause peale, et tema seda iga nädal teeb, otsustasin koogile ikkagi võimaluse anda ja ära proovida :) Ja nüüd pean tunnistama, et päris iga nädal ma seda küll ei valmista, aga paar korda kuus olen teinud küll! On tõesti hea kook - nii lihtne, mahlane ja mahe. Maitset võib "vürtsitada" erinevate lisanditega, kas panna peale siis mõnda toormoosi või ükskõik mis marjasid, mis maitsevad.


4 muna
2.5 dl suhkrut
soovi korral 2 tl vanillisuhkrut
500 g hapukoort
näpuotsatäis soola
2.5 dl jahu (150 g)
3/4 tl küpsetuspulbrit
1/4 soodat
50 g sulatatud võid
3 sl mõrukakaod
serveerimiseks marju või toormoosi

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkrutega heledaks. Sega jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool omavahel. Lisa munavahule hapukoor, jahusegu ning viimasena sulavõi. Vala pool tainast eraldi kaussi ja vispelda sinna hulka kakao. Vooderda vorm küpsetuspaberiga. Tõsta kulbitäis heledat tainast vormi põhjale keskele, selle peale sama suur ports kakaoga tainast otse keskele ning jätka nii, kuni mõlemad tainad otsas.
Küpseta 35-45 minutit. Kui tahad, et kook jääks seest mahlasem ja vedelamapoolne, hoia ahjus 35 minutit, kui tahad tahkemat kooki, küpseta kauem.

2 kommentaari:

  1. Aitäh! Sai tõesti väga maitsev.

    VastaKustuta
  2. 1/4 soodat, aga kas tl, spl või mida ning kui suur vorm tuleb võtta, tahaks väga täna juba proovida, tänud ette!

    VastaKustuta