28 detsember 2010

Maapirnirisoto

250 g maapirne
4 šarlottsibulat
2 küüslauguküünt
2 spl võid
300 g risottoriisi
1 dl kuiva valget veini
1 l kuuma köögiviljapuljongit
50 g külma võid
100 g riivitud Parmesani juustu
soola ja musta pipart

Serveerimiseks:
värsket tüümiani, peterselli või ruccolat
Parmesani juustu

Valmistamine:
Koori maapirnid ja lõika väieksteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta potis või, lisa sibul ja küüslauk ning hauta tasasel tulel klaasjaks. Ära pruunista!
Lisa risotoriis ja kuumuta pidevalt segades, kuni riis on kergelt läbikumav.
Lisa valge vein ja sega, kuni vein on imendunud.
Lisa maapirnikuubikud, sega läbi. Lisa puljongit, et riis oleks kaetud. Sega ning lisa uus kulbitäis kui eelmine puljong on riisi sisse imendunud. Risotto küpseb al dente umbes 20 minutiga.
Viimasena sega hulka väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või, maitsesta soola ja pipraga ning rohke riivitud Parmesaniga.
Jaota taldrikutele, puista peale hakitud tüümiani ja Parmesanilaaste ning serveeri kohe.

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar