02 juuli 2011

Maasikapirukas, väikese pipraga

500 g pärni-lehttainast
1,5 kg küpseid maasikaid
3 sl rabarbri või aprikoosimoosi
peotäis värskeid tüümianilehti
purustatud musta pipart
3 sl demerara suhkrut
1,5 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamine:
Lõika maasikad pooleks kuni neljaks. Sega kausis moosi, musta pipra ja tüümianiga.
Rulli tainas umbes 30x40 cm suuruseks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee 1 cm kaugusele taina äärest väikese terava otsaga noaga ümberringi sisselõige, aga ära lõika põhjani katki. Siis kerkib serv kõrgemaks.
Puista sisselõikest sissepoole jäävale tainaplaadile kardemoniga segatud suhkur. Tõsta maasikad ühtlase kihina tainale.
Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit kuni lehttainas on ilusti küpsenud.
Lase veidi jahtuda ja serveeri sooja kooki koos külma vaniljejäätisega.

Allikas: Margus Pahtma retsept ajakirjast Oma Maitse

1 kommentaar:

  1. Ma tegin ka seda suvel, täitsa huvitav oli.

    PS Sain eile Seilalt teada, et olete sugulased :)

    VastaKustuta