27 juuli 2011

Tai grillitud loomaliha salat ehk Yam neua

Aitäh Jutale, kes gurmeegrilli õhtusöögiks seda mõnusat retsepti soovitas. Veise sisefilee leidmiseks tuli küll läbi käia 3 toidupoodi, aga tulemus oli seda vaeva igati väärt.

350 g kvaliteetset lihaveise liha
3 šalottsibulat
1 pikk kurk
2 tomatit
4 küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid
5 sl kalakastet
1 tl suhkrut
3 laimi mahl
10 värsket koriandrilehte
5-8 värsket mündilehte
3 rohelise sibula vart

Valmistamine:
Sega kastmeks kokku kalakaste, peenikeseks  hakitud küüslauk, laimimahl, suhkur ja tšillihelbed.
Lõike kurk õhukesteks ribadeks. Sibul poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Tomat lõika samuti õhukesteks viiludeks.
Haki koriander, münt ja roheline sibul.
Grilli lihaviilud kuumadel sütel, mõlemalt poolt mõni minut et keskelt jääks veelt mõnusalt roosa ja mahlane. Lõika liha õhukesteks viiludeks ja sega kastmega kokku.
Sega kokku kurk, tomat, sibul,  kastmega liha ja ürdid. Vajadusel maitsesta veel kalakastme ja laimimahlaga.
Serveeri kohe kui liha on veel soe. Kõrvale sobib hästi riis.

1 kommentaar:

  1. Nii tore, et liha lõpuks ikka kätte said ja et tulemus otsimist väärt oli! See on üks meie pere vaieldamatuid lemmikuid läbi aegade ja riikide! Juta

    VastaKustuta