15 november 2011

Kõrvitsavaht

Tuli vahu isu. Sellise mõnusa õhulise ja maheda vahu isu. Vastavalt maitseainetele võiks sellist kõrvitsast tehtud vahtu süüa nii soolasena kui ka magusana, tuleb lihtsalt sool suhkru vastu vahetada. Lihtsalt nii ideaalne ja mitmekülgne vili on kõrvits!

3 dl kõrvitsapüreed
200 ml vahukoort
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 dl brändit
1 pirn

Valmistamine:
Lõika pirn neljaks sektoriks, eemalda südamik ja lõika sektorid omakorda viiludeks. Laota madalapõhjalisse nõusse, vala peale brändi ja lase neil seal seista kuni muid asju ette valmistad. Vahepeal võid ka pirnitükkidel külge pöörata.
Lõika kõrvits kuubikuteks (toorest kuubikuteks lõigatud kõrvitsat võiks olla umbes 6 dl), laota ahjuplaadile ja nirista natuke oliivõli peale. Küpseta 200 kraadi juures kuni kõrvits on küps (umbes 20 minutit). Püreesta kõrvits.
Vahusta vahukoor, lisa sool, muskaatpähkel ja kõrvitsapüree ning sega ühtlaseks.
Serveeri näiteks pokaalides või soolastes muretaigna korvikestes või hoopis kuidagi teisiti, näiteks tortillakorvikestes. Kaunistuseks suska sisse brändiga immutatud pirnitükid.

1 kommentaar: