21 detsember 2011

Vahukommipulgad

Siin on üks väga lahe kingiidee ja miks mitte kinkide neid lillede asemel... Neid vahukommipulkasid võib pakkuda niisama kohvi või veini kõrvale näksimiseks. Aga juba järgi katsetatud, et see on ka laste lemmik.

1 pakk vahukomme
150 g tumedat šokolaadi
peotäis värvilisi nonparelle või strösseleid
puust väikesed grillvardad

Valmistamine:
Murra grillvardad pooleks ja tasanda kääridega murdekohad siledaks otsaks - kui tahad lühemaid pulkasid. Aga võivad ka pikad jääda.
Sulata veevanni kohal šokolaad.
Torka vahukomm pulga otsa ja keeruta šokolaadis, et komm saaks üleni kokku. Teelusikaga võid pisut liigset šokolaadi eemaldada, et tilkuma ei jääks.
Torka otsapidi nomparellide sisse.
Pane jahedasse kohta tahenema. Et kommid värsket šokolaadi pidi omavahel kokku ei kleepuks, torka nad millegi tahke sisse, et kuivamise ajal eraldi püsiksid. Selleks sobib hästi näiteks lillepott, kapsapea, suur õun või midagi muud sellist. Säilita külmkapis.

Allikas: Nami-Nami
Pildil oleva südametega vaasi autoriks on keraamik Kadi Hektor.

2 kommentaari:

  1. Väga lahe pulgakomm. Saime sarnaseid suupisteks eelmisel nädalal Prantsuse-Eesti pulmas Luksemburgis, aga seal oli tumeda šokolaadi kihi all hoopis foie gras pall! Päras põnev, eksju? Nood olid tehtud Michelini tärniga koka poolt ja Su omad näevad täpselt sama head välja, nii et väga kõva :)

    VastaKustuta