20 veebruar 2012

Trühvlid ploomide, kookose ja Minttuga

Trühvlid on ju klassika. Sobivad pidulikule üritusele šampanjaga või ka niisama kohvi kõrvale maiustamiseks. Ka kingitusena on trühvlid viimasel ajal päris levinud.
Valmistamise viise on muidugi väga väga palju ja tore on see, et koostisosadega võib mängida just täpselt nii, nagu endal parasjagu isu on. Kuivatatud puuviljana võib kasutada näiteks kuivatatud ploome, virsikuid, viigimarjasid, kirsse või mida iganes muud meelepärast. Immutamiseks mõeldud alkoholiks võib olla näiteks pudel, mis kappi seisma jäänud on - liköör, brändi vms:) Kookosmass on mõnus ja meenutab Bounty šokolaadi, aga martsipanisõbrad võivad selle asendada hoopiski näiteks mõne värvilise martsipaniga. Valge-, tume- või piimašokolaad, jällegi enda valik. Ja kaunistamisel polegi piire - kõik, mis vähegi värvi ja särtsu lisab, võib trühvlile peale visata.
Ühesõnaga jah, omaenda fantaasiale on ruumi palju. Minul tulid sel korral sellised trühvlid:




15 kuivatatud ploomi
0.5 dl Minttu likööri
200 g Odense kookosmassi
100 g šokolaadi
kaunistamiseks mitmemarja krõpse väike peotäis

Valmistamine:
Leota ploome likööri sees vähemalt tund aega, aga võid kasvõi üleöö nad niimoodi seisma jätta.
Lõika 200-grammine kookose tükk 15 võrdseks osaks. Vooli sõrmede vahel ümmargused lehed, pane ploom sinna keskele ja mätsi kookos ploomi ümber ning mudi ilusaks ümmarguseks. Tee nii kuni ploomid ja koosos on otsas ning aseta trühvlid külmkappi.
Sulata veevanni kohal šokolaad. Võta trühvlid külmkapist ja kasta ükshaaval šokolaadi sisse. Kaunistada võid kas kookoshelvestega või näiteks marjakrõpsudega, mille oled peeneks purustanud. Need annavad mõnusat hapukat mekki trühvlile juurde.
Aseta trühvlid külmkappi, et šokolaad hanguks ning säilita ja hoia kuni söömiseni neid samuti jahedas.

1 kommentaar:

  1. tegime Tuuliga Lusika saates samasuguseid kookosmassist krõpsupudiga kaunistatud komme:) Ploome leotasime rummis.

    VastaKustuta