150 g peeneteralist suhkrut
näpuotsatäis soola
3 muna
200 g jahu
1 sl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0.5-1 dl Minttu likööri
100 g kuivatatud ploome
50 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
80 g vahukomme
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Haki ploomid umbes neljaks ja pane koos ülejäänud kuivatatud puuviljadega umbes 30 minutiks või isegi parem kui üleöö Minttu sisse imbuma.
Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega omavahel jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja umbes neljaks tükeldatud vahukommid. Lisa see jahusegu tainale. Viimasena sega hulka Minttu sees seisnud kuivatatud puuviljad.
Vala taigen võitatud 25 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures ca 50 minutit. Katsu puutikuga, kas keeks on valmis. Kui tainast jääb veel tiku külge, pikenda küpsetusaega 5 minuti võrra ja testi uuesti. Ava ahjuuks ja lase keeksil ahjus jahtuda.
Jahtunud keeksile raputa peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar