08 veebruar 2012

Vahukommid, Minttu ja kuivatatud puuviljad - see kõik ühe klassikalise keeksi sees!

Juba tükk aega tiksus peas mõte, et vahukommid peaks mõne koogi sisse panema. Lõpuks siis tundus hea idee kombineerida neid keeksiga. Lootsin küll, et keeksi sees saavad olema mõnusad pehmed vahukommiktükid, tegelikkuses aga sulandus vahukomm taignaga nii üheks, nagu oleks keegi nad sealt seest vahepeal pihta pannud. See-eest aga tekitasid vahukommid keeksile mõnusa karamellise ja krõbeda kooriku:) Terve öö Minttu likööri sees seisnud kuivatatud puuviljad andsin karamellimaitsele ideaalset mündist kontrasti.
150 g võid
150 g peeneteralist suhkrut
näpuotsatäis soola
3 muna
200 g jahu
1 sl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0.5-1 dl Minttu likööri
100 g kuivatatud ploome
50 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
80 g vahukomme
tuhksuhkrut

Valmistamine:
Haki ploomid umbes neljaks ja pane koos ülejäänud kuivatatud puuviljadega umbes 30 minutiks või isegi parem kui üleöö Minttu sisse imbuma.
Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega omavahel jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja umbes neljaks tükeldatud vahukommid. Lisa see jahusegu tainale. Viimasena sega hulka Minttu sees seisnud kuivatatud puuviljad.
Vala taigen võitatud 25 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures ca 50 minutit. Katsu puutikuga, kas keeks on valmis. Kui tainast jääb veel tiku külge, pikenda küpsetusaega 5 minuti võrra ja testi uuesti. Ava ahjuuks ja lase keeksil ahjus jahtuda.
Jahtunud keeksile raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar