Kui ei ole proovinud aeglaselt ja madalal temperatuuril küpsetatud lõhet, ei kujuta ettegi, kui mahlane võib see kala tegelikult olla. Tavapärase kõrge kuumusega küpsetamise puhul muutub kala tihti kuivaks, kuigi me ei pruugigi sellest ise aru saada (sest pole teisiti teinudki). Igatahes tasub proovida!
Kõrvale sobib hästi pakkuda aioli kastet.
1 lõhefilee (nahaga)
1.25 dl pruuni suhkrut
0.75 dl hakitud tilli
2 sl soola
Valmistamine:
Sega suhkur, till ja sool. Määri see segu lõhefileele, kata kilega ja pane 8ks tunniks külmkappi.
Pühi lahtine segu fileelt maha. Küpseta 80 kraadi juures 50-60 min. Testi kala valmidust kahvliga, kui liha kiud kergelt lagunevad, on kala valmis. Kala võib jääda värvuselt suhteliselt tume, aga ta on siiski valmis, ära kindlasti üle küpseta!
Allikas: David Bonom, Cooking Light
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar