Cacciatore tähendab itaalia keeles jahimeest. Kokanduses viitab see aga toidule, mis on nii-öelda jahimehestiilis valmistatud, sisaldades tomateid, sibulaid, ürte, tihti paprikat ja mõnikord ka veini. Kõige sagedamini tehakse seda kana või küülikuga.
Kõrbale sobib hästi pakkuda vokitud värskeid hapukapsaid ja magusamapoolset Saksa Rieslingut. Selline magus-hapu-tomat-kana kooslus töötab väga hästi. Ning ahjuvormi põhja jäänud kaste söö lõpuks ära värske ja pehme ciabattaga.
6 kanakoiba
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
800 ml purustatud tomateid (konservpurgis)
200 g toorjuustu
peotäis värskeid basiilikulehti
soola, pipart
Valmistamine:
Pruunista kanakoivad pannil kuumas õlis ja tõsta ahjuvormi.
Haki sibul peeneks ja riivi küüslauk peenikese riiviga. Hauta neid keskmisel kuumusel õlis umbes 5 minutit, aga ära päris klaasjaks lase. Lisa purustatud tomatid ja hauta kogu segu väiksel kuumusel 10-15 minutit. Maitsesta tomatikaste soola ja pipraga ning keera kuumus kinni. Lisa toorjuust ja hakitud basiilik ning sega ühtlaseks.
Vala tomatikaste kanakoibadele ja küpseta 190 kraadi juures vähemalt 30 minutit või rohkem, kui on suuremad kanakoivad. Testi liha valmidust ja vaata, et oleks ilusti läbi küpsenud.
Allikas: BBC Good Food
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar