13 jaanuar 2013

Kohupiima-moosikook

See on üks lihtsate ja klassikaliste maitsetega kohupiimakook. Aga eriti hõrguks teeb tema see, et kohupiimatäidis on munakollaste ja -valgete eraldi vahustamise läbi mõnusalt kohev ja õhuline.

Põhi:
100 g toasooja võid
2 sl suhkrut
1 muna
120 g jahu
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
0.5 l hapukat moosi
500 g kohupiima
150 g suhkrut
200 g hapukoort
3 muna
3 sl jahu
1 sidruni peenelt riivitud koor


Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pane juurde omavahel segatud jahu, sool ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas ümmarguse lahtikäiva 26-28 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Kasuta jahu, kui tainas käte külge jääb.
Katteks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor ja jahu. Viimasena vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka.
Määri esmalt tainale moos, seejärel vala peale kohupiimamass, aga vaata et moos jääks eraldi kihina ja kohupiimamassi valamisel ei seguneks kohupiimaga. Selle vältimiseks on hea kasutada mitte väga vedelat moosi.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kohupiim on tahenenud ja pealt õrnalt kuldne.

Allikas: Raamat "Magusad kiusatused", Silja Luide ja Marju Randmer

2 kommentaari:

  1. Väga hea kook on :D

    VastaKustuta
  2. Lihtne retsept,aga tulemus on suurepärane.Nüüdsest kogu perekonna lemmik.Aitäh!

    VastaKustuta