13 november 2014

Teeme ise müslit



Müsliga ongi täpselt selline lugu, et siin saab lõputult oma maitse-eelistustega mängida. Võid lisada rohkem pähkleid ja vähem kuivatatud puuvilju või vastupidi, võid lisada šokolaaditükke, võid teha puhta müsli ainult ühe lemmiklisandiga või segu, kuhu paned kõike. Ühes võib kindel olla, poest nii maitsvat müslit osta ei saa!

6 dl täistera kaerahelbeid
2 sl pruuni suhkrut
150 g kookoshelbeid
200 g pähklisegu
100 g seemnete segu
100 g mandlilaastusid
näpuotsatäis soola
0.5 dl kookosõli
4 sl vedelat mett
1 tl kaneeli
150 g kuivatatud viigimarjasid
150 g rosinaid

Valmistamine:
Kuumuta ahi 125 kraadini. Sega omavahel kõik kuivained (välja arvatud rosinad, viigimarjad ja kaneel), lisa kookosõli ja sega ühtlaseks. Suuremaid pähkleid võid soovi korral väiksemaks hakkida. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta iga 15 minuti tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit. 5 minutit enne valmimist sega hulka mesi ja kaneel ning pane veel korraks ahju. Võta müsli ahjust välja, sega hulka rosinad ja tükeldatud viigimarjad ning lase jahtuda. Säilita õhukindlas purgis.
Tee müsli söömiseks ka jogurt ise. Purusta saumikseri või blenderiga 1 puhastatud küps mango ja 200 ml maitsestamata jogurtit.

2 kommentaari:

  1. Kui kaua selline müsli säilib?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Säilivusaeg võiks olla umbes üks nädal. Aga kuna isetehtud müsli on nii taevalikult maitsev, siis suure tõenäosusega teda nii kauaks ei jagugi :) Lisaks hommikusöögiks jogurtiga söömisele krõbistan ma seda ka niisama päeva jooksul, kui tahaks midagi näksida, aga sooviks, et see näksimine oleks ka tervislik.

      Kustuta